Öka mysfaktorn när du läser

Att läsa en bra bok kan vara avkopplande, men bäst är det med en maximerad mysfaktor. Ett glas vin kan vara både avslappnade och gott. Du bör också se till att din omgivning är läsvänlig.

Ett glas vin

Om du kompletterar din lässtund med ett glas vin från Vinoteket ökar mysfaktorn garanterat. Med Vinoteket får du dina varor direkt hem till dörren så att du slipper ta en tur till affären. Du kan dessutom välja mellan en mängd olika typer av viner så du kommer säkerligen att hitta ett som passar dig när du ska läsa. Det som är positivt med att dricka ett glas vin från Vinoteket när man läser är att det räcker länge om man smuttar på det till skillnad från exempelvis läsk då du kan behöva avbryta läsningen för att fylla på emellanåt.

Omgivningen

Ingen lässtund är optimal utan en mysig omgivning. Se till att du sitter eller ligger skönt och har en bra belysning. Många kan tycka att det är mysigt när taklampan är släckt och att man istället har en läslampa som lyser upp texten i boken. Ha gärna tyst omkring dig så att du slipper bli störd och kan fokusera helt på handlingen i boken. Den maximala mysfaktorn får du om du är helt ensam eller stänger in dig i ett rum där ingenting distraherar.