Köp och sälj böcker

Böcker är underbart och det är lätt att köpa på sig för många. Eller går det ens att ha för många? Egentligen inte, men bokhyllorna och utrymmet i hemmet kan försöka säga annat. Perfekt är det då att det är enkelt att både köpa och sälja begagnad litteratur på internet. Böcker är ju oftast något som man läser en gång och sedan låter stå och samla damm. De verkliga favoriterna kanske man vill behålla, men annars är den bästa bokhyllan en bokhylla som är i ständig förändring.

 

Köpa och sälja kurslitteratur

 

Att sälja och köpa begagnad kurslitteratur är väldigt vanligt. Böckerna används sällan mer än någon termin men är fortfarande i gott skick och kan återanvändas. Så istället för att slänga böckerna eller bara låta dem stå och samla damm kan du direkt sälja de gamla böckerna hos Campusbokhandeln istället. Där kan man såklart också köpa både ny och begagnad kurslitteratur.

Skänk bort till en främling

Något som blir populärt i perioder är att skänka bort sina böcker till en främling. Detta gör man genom att lägga boken på ett bussäte, en bänk eller annan offentlig plats där det är fritt fram för vem som helst att plocka upp den. Sätt gärna en liten lapp på den eller skriv en hälsning i pärmarna där du förklarar att boken är tillgänglig för vem som helst. Skicka också gärna med en liten recension samt en uppmaning till nästa ägare om att ge bort boken på samma sätt när hen läst klart. Det är ett perfekt sätt att göra någon annans dag lite gladare samtidigt som man själv blir av med sina gamla utlästa böcker.

Fynda billiga böcker

Det finns många platser på internet som säljer billiga böcker. Adlibris och andra kända bokhandlare har ofta olika kampanjer, särskilt på pocketböcker. Där kan man göra riktigt bra fynd. Annars vill vi återigen slå ett slag för begagnade böcker. Bättre begagnade böcker kan säljas online för 10-50:- ungefär, beroende på vilken bok det är. Kurslitteratur och faktaböcker är i regel lite dyrare.

För någon som vill köpa riktigt billiga böcker är fysiska second hand-butiker en riktig guldgruva. Nackdelen är att de sällan är välsorterade och det kan bli svårt att leta efter en specifik titel. Men om man gillar att gå runt och titta på olika böcker, läsa baksidetexter och känna på omslag, så är det perfekt. De flesta second hand-butiker har hundratals olika titlar så det finns garanterat något som passar alla. Den största fördelen är att priset sällan går upp i mer än tjugo kronor per bok. Det gör att man kan chansa lite mer och köpa på sig ett gäng. Gillar man dem inte så är det bara att sälja eller skänka dem vidare igen.