Vad är världsbiblioteket?  

Världsbiblioteket är en framröstad lista över de 100 bästa böckerna, detta är en svensk lista som är framröstad av bland annat Svenska Deckarakademin och Svenska Akademin och det är hundratals experter som har arbetat tillsammans för att rösta fram denna lista. Det finns motsvarigheter till denna lista i andra länder och just på den svenska listan kommer du att hitta många svenska titlar även om den heter världsbiblioteket. För att hitta världsbiblioteket så ska du gå in på wikipedia. Där finns hela listan tillgänglig för dig. Det är ett fantastiskt utbud och om du inte riktigt vet vad du ska läsa härnäst så ta en titt på listan, sannolikt finns det någon titel eller flera titlar där som inte du har läst och då kan du göra dig själv mer allmänbildad genom att läsa en av dessa böcker.

 

Det finns ett enormt stort utbud av litteratur inom i stort sett alla grenar, inom litteraturen kan du upptäcka renState libary of NSW with people studying and readinga fantasivärldar men även relativa världar och världar ur ett annat perspektiv. Det finns många böcker som handlar om kärlekshistorier medan många andra böcker handlar om allt det hemska som sker i livet, till exempel om mord. I en del böcker får du aktivt aktivera din egen hjärna för att lösa deckarhistorier och i andra kan du bearbeta egna saker som du har varit med om. Många böcker är inte alltför beskrivande för att du som läsare ska kunna skapa en egen bild av det som sker och av hur karaktärerna ser ut, det blir därmed en mer anpassad saga. Det finns mycket litteratur om verkliga händelser som har skett till exempel andra världskriget. Genom att läsa dessa böcker kommer du att få en större förståelse för historien.

 

Det finns fler böcker än du kommer att kunna läsa under hela din livstid och det är omöjligt att hinna med att läsa alla böcker som finns, därav är vissa listor som världsbiblioteket fantastiskt bra, då dessa visar böcker som du inte bör missa. Dessa böcker är nämligen sådan fantastisk litteratur att alla borde läsa dem innan dess att de dör.