The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street är en bok är skriven av Jordan Belfort och handlar om hans liv på Wall Street. Det är en galen historia hur de manipulerade marknaden på 90-talet och tjänade miljontals amerikanska dollar. Boken har filmatiserats och blev en riktigt stor succé. Jordan har nu för tiden lämnat finanssektorn och arbetar istället som motivationstalare. Han är väldigt populär och särskilt efter filmen som gjorde hans namn känt även utanför den finansiella sektorn.

Filmens Wolf of Wall street

Filmen som baseras på boken är regisserad av en riktigt mästare, nämligen Martin Scorsese. I huvudrollen som Jordan ses den nyblivna singeln Leonardo DiCaprio och det finns många andra stora namn i filmen, exempelvis Matthew Mcconaughey och Jonah Hill. Filmen är ett mästerverk och det är svårt att inte ryckas med i Jordans driv i jakten på mera pengar. Alla är dock inte lika förtjusta i att boken och filmen blivit en succé eftersom det ger Belfort mer pengar till hans förmögenhet vilket sticker i ögonen på många som långt fått tillbaka de pengar de en gång blev blåsta på.

Verklighetens Jordan Belfont

Det finns många sätt att få in pengar snabbt till ett företag. Exempelvis går det att sälja fakturor men det Belfont gjord var en klassisk “pump and dump” som inte är laglig eftersom det går ut på att blåsa andra på pengar. Detta gjorde att FBI ganska snabbt satte stopp på hans framfart på Wall Street. Han fick tillbringa nästan två år i fängelset vilket tämjde vargen. Boken och filmen ger dig i stort sett samma upplevelse så valet är ditt hur du helst spenderar din tid.