Arbeta som en författare  

En författare är en person som skriver böcker, många drömmer om att bli författare men glömmer bort att en stor del av att faktiskt bli det är att lära sig det svenska språket och att lära sig hur man använder orden. Det är en otrolig viktig del av att vara författare att man faktiskt kan skriva och ha en stor läsförståelse. Det är därför inget yrke som passar alla och du behöver veta hur det svenska Young man using laptop at tablespråket är upplagt och hur man bygger historier för att kunna bli en framgångsrik författare. En författare är helt enkelt en yrkesroll som behandlar ord på olika sätt, innan dess att du har gett ut en bok så får du inte titulera dig själv som en författare. Genom att vara författare så skapar man världar och berör människor, det krävs att du kan skapa ett engagemang för dina historier.

 

Majoriteten av all information ges ut i text idag, därför har många som livsmål att skriva en bok innan dess att de dör. Det är nämligen ett relativt enkelt sätt att få berätta sin historia på. Det finns flera olika typer av författare. Dels finns engångsförfattarna, de som ger ut en bok en gång, därefter finns serieförfattarna, de som ger ut böcker som har en fortsättning i en annan bok. Sist men inte minst finns genreförfattarna och detta är de författare som skriver flera böcker inom samma genre men som inte hör ihop. Författare är liksom många andra yrken ett pressat yrke och de flesta författare arbetar hemifrån. Om författaren skriver uppföljare så måste uppföljaren skapas inom en viss tidsram för att historien fortfarande ska vara aktuell. Det gör att författaren får mycket press på sig. En författare som endast släpper en bok är istället klar och behöver inte känna denna typ av press.

 

Många författare reser runt för att få inspiration från platser runt om i världen, detta är för att de ska kunna skapa sina historier och även engagera läsarna. Gå in på författarförmedlingen för att läsa mer om vad en författare är och vad en författare gör.